August Landmesser, mannen med de korslagda armarna

August Landmesser, mannen med de korslagda armarna

Av Savannah Cox 20 juni 2013

august-landmesser-man-refused-salute-hitler-1936

Efter att ha gått med i nazistpartiet enbart av det skälet, att han behövde ett arbete, så dömdes slutligen tysken August Landmesser till två års arbetsläger för att han blivit kär i en judisk kvinna. Men innan han hamnade i fängelset så togs det här berömda fotografiet där Landmesser mycket öppet protesterar mot nazist regimen, när han inte hyllar Hitler vid ett politiskt massmöte 1936. Och därmed skrev han in sig i historien, som mannen som inte hyllade Hitler.

Kärleken var större än den antisemitism som svepte över landet, men tyvärr inte stark nog att rädda sin käresta och tilltänkta brud, Irma Eckler från nazistisk förföljelse. Som, för så många andra, så avslutades Ecklers liv i förtid i ett dödsläger.

Läs mer på engelska här: http://all-that-is-interesting.com/august-landmesser-no-salute-hitler#U8HHwRkx6cVBtzKa.99